Wampex

SporTee 25-11-2012 15:48
Doe je dit jaar mee aan de Wampex? Of heb je vorig jaar meegedaan en heb je goede tips voor de teams van dit jaar?

Hier kun je alles bespreken wat betrekking heeft op de wampex.

Photo of Anita

Anita 25-11-2012 18:37
- geen schoudertas mee, dat breekt je rug tongue.gif ga voor een rugtas!
- neem warmtepacks mee (die dingen die je kan breken en dan warmte geven)
- wees ruim optijd voor alle hints aan het begin. Die heb je nodig en het duurt best lang om ze over te nemen (het is er druk)
- doe je droge kleding in een echt waterdichte zak of wissel met iemand anders zijn rugzak, zodat droge kleren ook echt droge kleren zijn als je met je rugzak en al in t water valt
- voeten in zakjes en dan in de schoen, dan blijven ze langer droog en warm
- .....etc etc

Photo of Jordi

Jordi 25-11-2012 18:39
- Niet in het water vallen

Photo of Michiel

Michiel 25-11-2012 19:32
Wat is het idee achter alle teams de hints over te laten schrijven als dat ~een uur kost? Extra marteling?

Photo of Died Piraat

Died Piraat 25-11-2012 19:49
Dat je relevante dingen/oplossingen opschrijft. Er was bijvoorbeeld vorig jaar ook een videoroutebeschrijving die je zelf maar moest bekijken en daar een beschrijving van maken.

Photo of Harry de Boer

Harry de Boer 25-11-2012 20:54
ctrl+c, ctrl+v

- Ik heb ergens opgevangen dat de start zal zijn bij het dorpshuis van Lippenhuizen, maar dit weet ik niet zeker. Ik las op de twitter dat ze vandaag/morgen enveloppen aan het vouwen waren dus we zullen de informatie vast ergens aan het einde van de week krijgen. Vorig jaar zat hier ook huiswerk bij, we moesten bijv. een aantal vogelgeluiden kunnen herkennen om een route te voltooien.

- Het doel van de wampex is om de goede route te lopen en alle op de route verstopte letters te vinden. Dit zijn vierkante witte bordjes met daarin een letter gestanst. Ze lijken een beetje op een nummerbord maar met slechts één letter die geen kleur heeft (ook wit dus). Per gemiste letter krijg je een kwartier straftijd.

- Wat betreft de gang van zaken voor/tijdens de start: in de startlocatie zullen borden opgesteld staan men aanwijzingen voor de route en puzzels onderweg. Zonder deze aanwijzingen is het onmogelijk om de route correct te lopen en alle letters te verzamelen. Deze aanwijzingen moeten dus voor de start overgenomen worden, het is een klein wonder dat we vorig jaar alle aanwijzingen in een half uurtje chaos op papier hebben weten te krijgen dus neem hier de tijd voor en doe dit netjes! Als je op tijd bent kun je ook alvast een deel van puzzels in aanwijzingen uitwerken, dit scheelt tijd onderweg.

- Een 5 minuten voor je starttijd word je team naar de starttafel geroepen, hier krijg je de boekjes met de looproutes. Elke looproute is op een andere manier omschreven/aangegeven. Ook krijg je een verzegelde noodenvelop met een kaart van de route en contactinformatie van de organisatie. Deze moet bij de finish weer intact ingeleverd anders wordt je gediskwalificeerd. Tevens zijn er onderweg een aantal posten waar je team zich moet melden.

- Vorig jaar had Ayla het geniale idee om de aanwijzingen op plastic tabbladen (met gaatjes) te schrijven met een watervaste stift (met dunne punt). Dit is watervast en 's nachts bij een zaklamp veel beter leesbaar dan een papiertje in een plastic hoesje. De aanwijzingen waren vorig jaar genummerd dus we konden deze voor de start op goede volgorde in een mapje stoppen en ze onderweg snel de goede aanwijzing vinden. De uitvoering vorig jaar was nog niet perfect vanwege een tekort aan plastic en meerdere aanwijzingen per blad maar het werkte supergoed!

- Elk team dient minimaal één telefoon bij zich te hebben voor noodgevallen. Ik zal in elk geval die van mij meenemen. Waarschijnlijk heeft inderdaad ieder team een kompas nodig. Qua schoeisel ga ik voor (oude) sportschoenen en ik denk dat ik voor de boterhamzakjes tussen de schoen en de sok ga; droge voeten houden is fijn. Heb je thermo-ondergoed, doe het aan! Ik neem sowieso een setje droge kleren mee (zo licht mogelijk) en een paar extra thermoshirtjes mee mochten er mensen in het water vallen.

- Er zijn vorig jaar flink wat lampjes van de xenos gesneuveld (kutkwaliteit tongue.gif) of zonder batterijen komen te zitten. Ductape, tiewraps en extra batterijen zijn een must om dit soort euvels te fixen.

Wat waren de teamindelingen nog maar weer?

Photo of Harry de Boer

Harry de Boer 01-12-2012 08:05
kennis team conditie:
- meteorologische termen (check, algemene kennis/vorig jaar)
- maanstanden (check, algemene kennis/vorig jaar)
- volgorde planeten (check, algemene kennis)
- sudoku (check, algemene kennis toch?)
- welke landen betalen met de Euro (ongeveer... meer gewenst)
- Romeinse cijfers (check, basisschool...)
- route elfstedentocht (check, ik heb een startnummer!)